Golden Sponsor

Sponsors

Partners
News


05.04.2014

Состанок со локални координатори на ЕЛТАМ

На 5-ти Април 2014 година со почеток во 11 часот во просториите на СУГС „Јосип Броз Тито“ - Скопје ќе се одржи работен состанок со локалните координатори на ЕЛТАМ. На состанокот ќе бидат присутни членовите на Извршниот одбор на ЕЛТАМ, членовите од Проширениот одбор и локалните координатори од 11 региона: Куманово, Гостивар, Штип, Кочани, Кавадраци, Струмица, Велес, Прилеп, Битола, Струга и Скопје.  

 

Дневен ред на состанокот:

  1. Добиената акедитација од страна на МОН за натпреварите по англиски јазик
  2. Разгледување на правилниците за натпреварите и тригодишните планови за основно и средно образование
  3. Диманика на општинските, регионалните натпревари и државниот натпревар за основно и средно образование
  4. Одговорности на локалните координатори за реализацијата на натпреварите
  5. 8-ма Интернационална ЕЛТАМ Конференција
  6. Тековни прашања

back to news