Golden Sponsor

Sponsors

Partners




News


26.05.2016

Вонредно собрание на ЕЛТАМ

Почитувани,

Ве покануваме на вонредно собрание на Асоцијација на наставници по англиски јазик и книжевност на Република Македонија – ЕЛТАМ кое ќе се оддржи во Скопје на 28.05.2016 год со почеток во 11 часот  во простотиите на Q- language school на ул. Чедомир Миндеровиќ бр.29. Во прилог на поканата е и следниот:

Дневен ред:

 

  1. Усогласување на Асоцијацијата/Статутот на Асоцијацијата со Законот за здруженија и фондации (ЗЗФ) на Република Македонија
  2. Измени и дополнувања на Статутот на Асоцијацијата
  3. Извештај од реализираноте натпревари за основно и средно образование
  4. Конференција на ЕЛТАМ  (дискусија за избор на пленарни презентери, спонзори итн.)
  5. Исплата на хонорари за натпревари и изработка на правилник за исплати.
  6. Формирање на тимови за изработка на нови правилници за натпревари согласно новите акредитации.
  7. Предлог за изработка на документ со опис на работата и обврските на секој член на одборот и локалните координатори.
  8. Предлог  за изработка на календар за обуки.
  9. Разно.

Доколку има потреба од измени или надополнивање на дневниот ред тоа може да се направи на самиот состанок.

 

Се надеваме дека ќе присуствувате на состанокот.

 

Срдечен поздрав, 

Александра Поповски Голубовиќ

Претседател на ЕЛТАМ

back to news